15 April 2017 was een zeer special dag voor mij. Ik had toen namelijk de eer om voor te gaan in de ceremoniële verbintenis van liefde en trouw van mijn dochter Roxane en schoonzoon Joska. Deze trouwceremonie was een bevestiging van hun reeds voltrokken wettig huwelijk dat vorig jaar had plaatsgevonden in de prachtige ridderzaal van het Duivelshuis in Arnhem.

Aan de hand van de gesprekken die ik samen met het bruidspaar had gevoerd, werd er gekozen voor het persoonlijk symbool: geluksmunten, ook wel huwelijksmunten of eenheidsmunten genaamd. Deze speciale munten vormden de rode draad in de viering.

De dertien geluksmunten staan symbool voor de belofte van het bruidspaar om zo goed mogelijk financieel voor elkaar te zorgen en daarnaast elkaar ook in emotioneel en spiritueel opzicht te koesteren. Het betekent ook dat ze elkaar beloven om goed samen te werken binnen hun huwelijk en dat zij alles wat zij samen aan wereldlijke of spirituele rijkdommen in hun leven zullen ontvangen, met elkaar zullen delen.

Op verzoek van het bruidspaar had een persoonlijke song geschreven, genaamd ‘Cascade of Coins’, oftewel ‘Waterval van munten’. Familievriend en muzikale duizendpoot Manolis Levendis (SentiMuze) was uiteraard ook bij de plechtigheid aanwezig en zorgde voor de pianobegeleiding en de mooie -arrangementen. U kunt deze weddingsong beluisteren via Soundcloud of via YouTube (zie hieronder).