Geluk kan je zelfs in de donkerste tijden vinden, als je er maar aan denkt het licht aan te doen.
Albus Perkamentus (JK Rowling)

rituelenbijvreugde_droompadritueelbegeleidingHuwelijk

Een ceremonie onder leiding van een ritueelbegeleider is een mooi, wereldlijk alternatief op het kerkelijke huwelijk. De huwelijksceremonie wordt volledig afgestemd op jullie wensen als aanstaande bruidspaar, jullie levensvisie en jullie familietradities. Zijn er (grote) verschillen in jullie geloofs- of levensovertuigingen? Dan kan ik desgewenst ervoor zorgen dat beide levensvisies op een passende manier in jullie huwelijksceremonie met elkaar worden vervlochten.

Als ritueelbegeleider ben ik – in tegenstelling tot kerkelijke voorgangers – niet aan een bepaalde vorm of structuur gebonden. Hierdoor is er veel vrijheid ten aanzien van de inhoudelijke invulling van de ceremonie. Bovendien kan deze op (vrijwel) elke gewenste locatie worden gehouden.

Geboorte en adoptie

De geboorte van een kindje is een absoluut hoogtepunt in het leven. Tijdens een speciale ceremonie kunnen we dit nieuwe leven met passende rituelen welkom heten. De ceremonie wordt volledig afgestemd op jullie wensen als (aanstaande) ouders, jullie kijk op het leven en jullie familietradities. Zo kan er bijvoorbeeld een ritueel rondom de naam van de pasgeborene worden gedaan (naamgevingsceremonie) of kan het kindje met een ritueel of een symbool een plek worden gegeven binnen de familielijn.
Wat voor de geboorte van een kindje geldt, gaat even zozeer op voor de adoptie van een kindje. Ook hier kan het kindje tijdens een ceremonie met passende rituelen in het gezin en de gemeenschap worden opgenomen.

Rituelen bij andere gelukkige levensmomenten

Hierbij kun je denken aan een ceremonie met passende rituelen bij een (huwelijks)jubileum, het hernieuwen van jullie trouwgeloften, rituelen bij een emigratie, initiatierituelen en rituelen bij een vrijwillige loopbaanbeëindiging.

Sta je voor een ander gelukkig levensmoment? Ook dan kunt je gerust gratis en vrijblijvend contact met mij opnemen om de mogelijkheden te bespreken.