Mijn wezen is gelinkt aan het leven van mijn ouders, grootouders en verdere voorouders. Tegelijkertijd leef ik voort in mijn kinderen, kleinkinderen en hun nakomelingen. Dát is voor mij de essentie van het eeuwige leven en ook de essentie van de dood.
Corina Grotenhuis-Klerkx

Portretfoto Corina - fotograaf Erik van 't Hullenaar

Ik ben Corina Grotenhuis-Klerkx, getrouwd en moeder van drie (volwassen) kinderen. Ik ben in 1967 geboren in Darlinghurst, Sydney, als dochter van een Australische kunstenares en een Nederlandse vader, die jarenlang als leadzanger en gitarist in diverse bands speelde. Door mijn aderen stroomt Nederlands, Australisch, Engels, Iers en Schots bloed. In 1973 emigreerden wij naar Nederland.

In het gezin waarin ik opgroeide werd veel muziek gemaakt. Bovendien leerde mijn moeder mij, mijn zusje en mijn broertje allerlei creatieve vaardigheden, waaronder tekenen en schilderen. Verder heb ik in mijn jeugd jarenlang muziekles gevolgd bij het Intergemeentelijk Instituut voor Amateuristische Kunstbeoefening in het Land van Cuijk en thans heb ik zangles van de ervaren stemcoach Ellen van Velthoven van The SongWorks in Wageningen.

Na het behalen van mijn Bachelor of Communications volgde ik aanvullend de opleiding Ritueel Begeleiden bij Afscheid (post-hbo niveau) bij opleidingsinstituut Het Moment in Amersfoort. Vervolgens richtte ik mijn eigen bedrijf ‘Droompad Ritueelbegeleiding’ op.

Het ondernemerschap biedt mij de vrijheid om mijn eigen visie, mijn eigen pad, te volgen. Ik schep daarmee steeds weer mijn eigen, nieuwe droompaden!

Fotograaf portretfoto (afbeelding hierboven):
Erik van ’t Hullenaar.